basisschool Hertog Karel
Omdat elk kind het waard is!

Team Putkapel

Bij juf Melaney kan je veel spelen en dat is fijn.... Want neen in de kleuterklas zijn wij niet meer klein.... Onze Jules wacht iedere dag op ons .... We knippen, plakken en schilderen erop los.... Dus zet je boekentas alvast klaar..... Tot binnenkort...dan zien we elkaar!!!!!
Ik ben juf An en verwelkom jullie graag in het 2 de leerjaar. In onze klas leren we de tafels, rekenen we tot 100 en hebben ook de hoofdletters geen geheimen meer voor ons. Lezen is top en lees- en rekenbingo’s zijn super! Ook vrije teksten en kringgesprekken schrijven we graag in ons verslagschrift. Lachen, plezier maken en jezelf goed voelen, draag ik hoog in het vaandel. Een luisterend oor heb ik daarom altijd klaar. Samen gaan we op stap voor een jaar waarin we veel leren en beleven. Ieder op zijn / haar eigen tempo en volgens ieders eigen talenten. Tenslotte is ieder kind uniek
bijzondere leerkrachten:
juf Tine katholieke godsdienst
meester Roel zedenleer
juf Betül Islamitische godsdienst
meester Aäron protestantse godsdiest
1ste leerjaar 2de leerjaar
Juf Marleen wil er graag met jullie een leuk schooljaar van maken.Samen leren, zingen, knutselen en de wereld ontdekken. Ik ben er klaar voor. Jullie ook?
4de leerjaar
juf Nele lichamelijke opvoeding
kinderverzorgster
Ik ben juf Heleen, zoals mij is er maar één. Altijd even enthousiast, zelfs als er iemand in zijn broekje plast. Knippen kan ik heel goed, dat brengt mij in een vrolijke mood. Stilzitten is niet aan mij besteed, ik ben een spring-int-veld dat je dat maar weet.
Het eerste leerjaar ! Waar we leren lezen, leren schrijven en leren rekenen! Het spelen wordt langzaam het leren genoemd. Spelen blijf belangrijk want graag naar school komen is het begin van alles. Door les te geven met de nodige tussendoortjes, probeer ik de kinderen zich goed te laten voelen in de klas. Zo kunnen ze zich op een aangename manier verder ontwikkelen op alle vlakken. “Met vallen en opstaan gaan we door het schooljaar. Maar als het echt niet gaat, mag je blijven liggen! Dan help ik je wel recht en proberen we het samen!
Salut, les copains et les copines! Je suis juf Silke et je suis l’ enseignante en cinquième année primaire. Wie ‘vijfde leerjaar’ zegt, zegt ook ‘Frans’. De eerste kennismaking met het Frans hebben jullie ondertussen wel gehad. Het vijfde leerjaar is het eerste jaar van de laatste graad van de lagere school. Het is een grote stap waarbij het tempo en de hoeveelheid leerstof wordt opgedreven en waarbij er heel wat tijd en ruimte wordt voorzien om het zelfstandig leren werken te realiseren. Ook hebben we tijd om elkaar te leren kennen, te bewegen, te verwonderen, te ontdekken en te beleven. Dit alles zit in een schitterend schooljaar verweven.
Welkom in het 6de leerjaar, de laatste halte in Basisschool Hertog Karel! Nog één jaartje en dan is jullie lagere schoolcarrière geteld! Ik zal jullie helpen om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op deze stap. Samen zullen we hard moeten werken, dat zal je al gauw merken. We gaan uiteraard nog rekenen, schrijven, lezen spreken zowel Nederlands als Frans. Maar we maken daarnaast nog genoeg tijd vrij voor andere dingen : acteren, musiceren, plezier maken en bewegen. Mijn deur staat altijd open voor vragen of goede raad. Hopelijk genieten we samen van dit spetterende jaar!
Hallo allemaal, Ik ben juf Valerie. Ook in het derde leerjaar gaan we weer veel leuke dingen doen. Zo beginnen we met cijferen, gaan we op een toffe manier werken rond taal, leren we over de koningen van België en nog zoveel meer. We willen ook veel dingen samen doen: we trekken de natuur in, gaan op uitstap, sporten samen, enzovoort. Komen jullie mee op stap met ons?
3de leerjaar
In de eerste kleuterklas is het fijn, je kan er een vriendje van juf Shari en Rikki zijn. Wij maken van elke dag een feest. Knutselen, dansen, zingen, spelen om ter meest.
Tip tap top mijn klas staat op zijn kop. Met cijfers en letters, en veel leuke dingen. Je mag altijd eens binnen springen. Weinig tijd om je te vervelen, en veel vriendjes om mee te spelen!
instapklas
In de 2 de kleuterklas word je onthaald door juf Anja en Loeloe. Iedere woensdag doen wij onze laarzen aan om met z’n allen naar de heemtuin te gaan. In de poppenkast zie je Jan en Katrijn. Fietsen, spelen, dansen, zingen zijn ook heel fijn. We leren ook heel wat bij, want leren en spelen gaan zij aan zij!
3de leerjaar 4de leerjaar
Ik ben juf Lieselot van 4A. Bij mij tel je verder tot 100 000. Ook de kommagetallen krijgen we snel onder de knie. En zo wordt rekenen een groot plezier! En dan verdiepen we ons nog in de spelling van de werkwoorden. Zo gaat het schrijven weer een stukje gemakkelijker en worden we misschien nog wel taalkampioen! Bij mij staat het leren ‘leren’ centraal, zo wordt het 4 de leerjaar een wonderlijk jaar! Verder ben ik nu éénmaal een bezige bij en leer ik dan graag ook de kinderen iets bij. Mijn motto is: geniet, dans, schitter en straal. Kies er niet eentje, maar doe het dit jaar allemaal! Want het zijn de lachende kinderen die het doen. Ze groeien allemaal uit tot een schoon bloem! En heee, fouten maken mag, teken dat je probeert. Dus zeg maar, hoeveel is 80 000 + 8? 4 de lj, waar je kan groeien…
Sporten bij juf Lina is heel goed, omdat je dan veel bewegen moet. Sporten bij juf Lina is altijd fijn voor groot en klein! Sporten bij juf Lina maakt iedereen blij, want we leren heel veel bij!
juf Lina 2de kleuterklas 3de kleuterklas 1ste kleuterklas 5de leerjaar 6de leerjaar