basisschool Hertog Karel
Omdat elk kind het waard is!

Team Putkapel

Bij juf Melaney kan je veel spelen en dat is fijn.... Want neen in de kleuterklas zijn wij niet meer klein.... Onze Jules wacht iedere dag op ons .... We knippen, plakken en schilderen erop los.... Dus zet je boekentas alvast klaar..... Tot binnenkort...dan zien we elkaar!!!!!
In het 2de leerjaar vinden we ook juf An terug. Bij haar leren de kinderen hoofdletters schrijven, oefenen ze de tafels , tellen ze tot 100 en wordt er nog veel meer geleerd. Het leuke is ook dat ze heel graag foto’s maakt, dus je kan alle kinderen wel terugvinden op één of andere foto.
Hallo, ik ben juf Pascale. Ik ben de trotse juf van een knappe groep meisjes en jongens van het derde leerjaar A. Bij mij leren jullie niet alleen rekenen en taal maar ook je creatieve talenten ontwikkelen: knutselen, tekenen, zingen, toneel spelen,.... Tijdens de WO lessen duiken we in het verleden, verkennen we de natuur en de omgeving. Ik heb er alvast véél zin in, ik hoop jullie ook!
bijzondere leerkrachten:
juf Tine katholieke godsdienst
meester Roel zedenleer
juf Betül Islamitische godsdienst
meester Aäron protestantse godsdiest
opvangmedewerkers:
keukenpersoneel:
Yolanda
Simonne
conciërge:
Wendy Peeters
1ste leerjaar 2de leerjaar
Juf Marleen wil er graag met jullie een leuk schooljaar van maken.Samen leren, zingen, knutselen en de wereld ontdekken. Ik ben er klaar voor. Jullie ook?
4de leerjaar
juf Nele lichamelijke opvoeding
3de leerjaar kinderverzorgster
Ik ben juf Heleen, zoals mij is er maar één. Altijd even enthousiast, zelfs als er iemand in zijn broekje plast. Knippen kan ik heel goed, dat brengt mij in een vrolijke mood. Stilzitten is niet aan mij besteed, ik ben een spring-int-veld dat je dat maar weet.
Hallo allemaal, ik ben Wendy. Mama van 4 bengeltjes waarvan er 3 hier op school zitten. Ik ga dit schooljaar op jullie kapoenen passen in de opvang en ga ervoor zorgen dat ze een fijne "naschoolse" tijd beleven tot ze worden opgehaald door mama, papa, oma, opa,... Wendy krijgt extra hulp van Yvette en Jasmien.
Wendy
Het eerste leerjaar ! Waar we leren lezen, leren schrijven en leren rekenen! Het spelen wordt langzaam het leren genoemd. Spelen blijf belangrijk want graag naar school komen is het begin van alles. Door les te geven met de nodige tussendoortjes, probeer ik de kinderen zich goed te laten voelen in de klas. Zo kunnen ze zich op een aangename manier verder ontwikkelen op alle vlakken. “Met vallen en opstaan gaan we door het schooljaar. Maar als het echt niet gaat, mag je blijven liggen! Dan help ik je wel recht en proberen we het samen!
Hallo allemaal, ik ben juf Karen van 4A. Jullie hebben al heel veel geleerd in het 3de. Wat komen jullie dan nog allemaal te weten in het vierde leerjaar vraag je jezelf vast wel af... Bij wiskunde klimmen we verder tot 100 000, nadien maken we kennis met de kleinsten onder ons: de kommagetallen. Word jij dé spellingkampioen? Ook nu blijven we oefenen op alle spellingregeltjes die we voordien leerden. Af en toe hebben we “gelukkig” nog tijd voor koffieklets, mopjes en dopjes en…… Zelf hou ik enorm van wandelen, koken, muziek en reizen.
Salut, les copains et les copines! Je suis juf Silke et je suis l’ enseignante en cinquième année primaire. Wie ‘vijfde leerjaar’ zegt, zegt ook ‘Frans’. De eerste kennismaking met het Frans hebben jullie ondertussen wel gehad. Het vijfde leerjaar is het eerste jaar van de laatste graad van de lagere school. Het is een grote stap waarbij het tempo en de hoeveelheid leerstof wordt opgedreven en waarbij er heel wat tijd en ruimte wordt voorzien om het zelfstandig leren werken te realiseren. Ook hebben we tijd om elkaar te leren kennen, te bewegen, te verwonderen, te ontdekken en te beleven. Dit alles zit in een schitterend schooljaar verweven.
Welkom in het 6de leerjaar, de laatste halte in Basisschool Hertog Karel! Nog één jaartje en dan is jullie lagere schoolcarrière geteld! Ik zal jullie helpen om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op deze stap. Samen zullen we hard moeten werken, dat zal je al gauw merken. We gaan uiteraard nog rekenen, schrijven, lezen spreken zowel Nederlands als Frans. Maar we maken daarnaast nog genoeg tijd vrij voor andere dingen : acteren, musiceren, plezier maken en bewegen. Mijn deur staat altijd open voor vragen of goede raad. Hopelijk genieten we samen van dit spetterende jaar!
Hallo, Ik ben juf Lieselot van 2B en die kids zijn dik oke! Bij mij ga je de hoofdletters leren schrijven, de hoofdletterspinnen gaan je hier met plezier in begeleiden. De tafels worden al zingend aangebracht en we leren de getallen tot 100 tellen, zo gaat rekenen een stukje sneller! Ook leren we enkele Franse woordjes zoals bonjour, au revoir, voilà nu zijn we klaar! Nu iets over de juf. Sporten doe ik ook heel graag, dat geeft me energie en ik maak ook graag plezier! Ik ben nu éénmaal een bezige bij en leer dan ook graag de kindjes iets bij, dat maakt me dan ook oh zo blij! De juf houdt heel erg van haar kat ‘Cartouche’, want hij is gelijk een ‘pluche’. Knuffelen vind ik dan ook o zo fijn, daarvoor moet je met juf Lieselot zijn! Mijn motto is: Geniet, dans, schitter en straal. Kies er niet eentje, maar doe het dit jaar allemaal! ;-)
Hallo allemaal, Ik ben juf Valerie. Ook in het derde leerjaar gaan we weer veel leuke dingen doen. Zo beginnen we met cijferen, gaan we op een toffe manier werken rond taal, leren we over de koningen van België en nog zoveel meer. We willen ook veel dingen samen doen: we trekken de natuur in, gaan op uitstap, sporten samen, enzovoort. Komen jullie mee op stap met ons?
3de leerjaar
In de eerste kleuterklas is het fijn, je kan er een vriendje van juf Shari en Rikki zijn. Wij maken van elke dag een feest. Knutselen, dansen, zingen, spelen om ter meest.
Tip tap top mijn klas staat op zijn kop. Met cijfers en letters, en veel leuke dingen. Je mag altijd eens binnen springen. Weinig tijd om je te vervelen, en veel vriendjes om mee te spelen!
instapklas
In de 2 de kleuterklas word je onthaald door juf Anja en Ko. Iedere woensdag doen wij onze laarzen aan om met z’n allen naar de heemtuin te gaan. In de poppenkast zie je Jan en Katrijn. Fietsen, spelen, dansen, zingen zijn ook heel fijn. We leren ook heel wat bij, want leren en spelen gaan zij aan zij!
2de kleuterklas 3de kleuterklas 1ste kleuterklas 2de leerjaar 4de leerjaar 5de leerjaar 6de leerjaar